Vuřty jsou ikonou české kuchyně. Kdo by si nepamatoval vůni špekáčků opékaných na ohni při letním táboření? I když jsou často spojovány s jednoduchým venkovním jídlem, jejich kulinářský potenciál je mnohem širší. Díky své výrazné chuti, dostupnosti a snadné přípravě si našly cestu i do moderní gastronomie. V tomto článku se podíváme nejen na klasické
Vuřty v hlavní roli: Od klasiky po kulinářské experimenty
22. 4. 2025 - 07:22 | 21 stoleti
zobrazit celý článek na serveru 21 stoleti
Další články z této kategorie:
Hrozí nová nemoc od klíšťat?
23. 4. 2025 - 15:00 | 21 stoleti
Nejen, že hrozí, pravděpodobně už tu je, jak ukazují terénní výzkumy z jiných evropských zemí, včetně sousedního Německa. Takže otázkou spíš je, natolik je tato infekce…
Kagu: Nenápadný unikát z českých zoo
23. 4. 2025 - 10:22 | 21 stoleti
V tropických deštných lesích Nové Kaledonie se po ránu ozývají zvuky připomínající štěkot a kokrhání. Pro turisty vlastně nic zvláštního, ale místní obyvatelé vědí, že je…
Změna klimatu ohrožuje americké korovce jedovaté: Dokáží se přizpůsobit?
22. 4. 2025 - 15:00 | 21 stoleti
Korovec je jedním z mála druhů jedovatých ještěrů na světě. Patří k ikonám pouští Severní Ameriky. S oteplujícím se světem je však i on vystaven výzvám, které nemusí zvládnout…
Neurony zahalené „pláštěm neviditelnosti“ zmírnily příznaky Parkinsonovy choroby u myší
22. 4. 2025 - 10:00 | 21 stoleti
V poslední době zažívá boom tak zvaná buněčná terapie, při které je při léčbě mnoha chronických nemocí využíván hojivý potenciál vlastních kmenových buněk pacienta. Lékaři…
Stránka | 1 - 4